Pleje og opbevaring af sadlen om vinteren

Her om vinteren er det vigtigt at du ofrer sadlens pleje og opbevaring lidt ekstra opmærksomhed. Den ideelle opbevaring er i et frostfrit, evt. let opvarmet lokale med god udluftning.

For kolde og uventilerede rum med høj luftfugtighed er ikke godt for sadel og hovedtøj. Her dannes ofte skimmel/mug på læderets overflade. Dette kan afvaskes i en let opløsning af enten eddike, Atamon eller Rodalon. Husk efterfølgende tørring, pleje og indsmøring. Under disse forhold er det også vigtigt at man anvender et rent overtræk af bomuld, som kan ånde og derved tillade fordampning af varme og sved. Et syntetisk overtræk vil fortætte dampen, og dermed give grobund for skimmel.

Opbevaring i et for varmt rum vil udtørre læderet. Her skal der sættes ekstra ind med pleje og tilførsel af plejemidler, med det formål at vedligeholde læderets naturlige fleksibilitet. Prøv om muligt at sætte temperaturen ned.

Vi står altid til rådighed med god plejeråd, og på vores hjemmeside kan du læse mere i kapitlet om pleje. Du er også velkommen til at komme forbi værkstedet og få vores brochure med råd om læderpleje. Her har vi også altid et udvalg af gode plejeprodukter.

gladcreative