Sadelmagerens kvalifikationer

“Sadelmager” er ikke en beskyttet titel, der er bundet op på en bestemt uddannelse eller et sæt kvalifikationer.

Enhver kan kalde sig sadelmager, sadeltilpasser mv. Dette er vigtigt at holde sig for øje, når man skal vælge hvilken operatør man vil bruge. Derfor bør man kun acceptere en fagmand, som kan dokumentere en faglig baggrund og en vis arbejdserfaring.

Det er vigtigt at den person, som skal foretage omstopningen/tilpasningen selv kommer ud og ser hest og sadel og tager notater om opgaven. På den måde er man bedst sikret som kunde.

Da det ikke er muligt at tage en uddannelse indenfor ridesadelmageri i Danmark, kan man ikke her i landet opnå en officiel dansk faglig status eller anerkendelse. Det 
danske sadelmagerlaug organiserer kun møbelpolstrere og autosadelmagere. Derfor skal man ud over landets grænser for at få officielle uddannelser og anerkendelser.

Godkendt efter internationale standarder

Vi har i 2006 kvalificeret os til optagelse i det engelske sadelmagerlaug “The Society Of Master Saddlers”.

the-society-of-master-saddlersVi bærer titlen ” Qualified Saddel Fitter” som betyder at vi er kvalificeret til at bedømme, udvælge og tilpasse sadler. Desuden er vi “Associate Overseas Member”, hvilket betyder at vi har forpligtet os til at overholde selskabets regler omkring arbejdsprocedurer, ånd og etik, samt at deltage
løbende i efteruddannelse.

Dette er vores kunders sikkerhed for at vi efterlever de strengeste krav indenfor faget, og løbende holder os ajour og up-to-date med udviklingen i branchen.