Horse Back Team – danske pionerer

Det bliver mere og mere udbredt, at forskellige fagpersoner arbejder tættere sammen omkring en “helhedsløsning” for hest/rytter.
I modsætning til at hver fagperson gør sin del af arbejdet, hvor helheden oftest tabes på gulvet, idet der fokuseres for meget på “her-og-nu”symptombehandling, og ikke den langsigtede ændring af vaner og sammenhænge.

Således var der på det årlige “genopfriskningskursus” 2011 hos det engelske sadelmagerlaug The Society Of Master Saddlers både indlæg, oplæg og clinics ved repræsentanter fra den engelske hestefysioterapeutforening. Her opfordrede man til et øget samarbejde med sadelmagerne.

Herhjemme har Horse Back Team været pionerer på området. Teamet består af hestedyrlæge og kiropraktor Maria Nørgaard fra Horseteam Hestepraksis, human- og dyrefysioterapeut Claus Toftgaard fra Dansk Dyrefysioterapi, samt Sadelmager Brian Rützou, Sadelmageren.dk.

Teamet arbejder dels praktisk med udredning af især rygrelaterede problemer hos heste, men også med undervisning og uddannelse.  Teamet har med stor succes gennemført en del udredningsforløb, hvor der er skabt varige forbedringer for både ryttere og heste.

Se mere om Horse Back Team her

gladcreative